Odziv župana Zorana Jankovića na izjavo ministra za pravosodje

· min branje
Nazaj

Objavljamo odziv župana Zorana Jankovića na izjavo ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča.

"Več kot očitno je, da mi minister za pravosodje in bivši predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič z včerajšnjo izjavo namerno škodi. Še več, v svoji želji, da bi me obsodili, gre tako daleč, da je celo pripravljen spremeniti zakon.

Doslej sem o gospodu Klemenčiču vedno govoril kot o bivšem predsedniku KPK, ki mi je zaradi procesne napake kršil ustavne pravice, kar je ugotovilo Vrhovno sodišče in razveljavilo poročilo. Ne glede na to KPK tožim tudi po vsebinski plati in dokazal bom, da niso obstajali razlogi za sum na korupcijo.

Minister s svojo izjavo, da se z mojim primerom sodna praksa na prvi stopnji spreminja in odstopa od dosedanje prakse, nedvomno neposredno deluje proti neodvisnosti sodišča in direktno nakazuje, kakšno sodbo naj bi sprejela višja instanca. Prepričan sem, da minister za pravosodje, ki je znan tudi po svoji vehementni izjavi, da bodo letele glave, če primer zastara, včeraj ne bi smel dati izjave, kajti s tem poskuša vplivati na odločitev sodišča.

Prav tako ne bom presenečen, če se bodo po odločitvi sodnice, naj se prisluhi izločijo kot dokazni material, in včerajšnji izjavi ministra Klemenčiča, prirejeni prisluhi ali njihovi deli nenadoma znašli v javnosti. To bo namreč še en dokaz, da nekaterih na NPU-ju in tožilstvu ne zanimata resnica in pravica, temveč le politikantstvo.

Da bi si gospod Klemenčič olajšal delo, predlagam, naj kar sam napiše sodbo in s tem pokaže, kako razume neodvisnost sodišča.

Ne glede na izjavo ministra za pravosodje še naprej verjamem v pravico, pravičnost sodišča in v odločitve, ki se sprejemajo v sodnih dvoranah, ne pred sodiščem, in tudi ne v pisarni pravosodnega ministra."

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.