Podpis podaljšanja sporazuma o sodelovanju

· min branje
Nazaj

Ljubljanski župan Zoran Janković je v okviru uradnega obiska na Dunaju z županom in deželnim glavarjem Dunaja Michaelom Häuplom podpisal podaljšanje sporazuma med Ljubljano in Dunajem za obdobje 2016-2020. V skladu s sporazumom župana želita še poglobiti sodelovanje med mestoma na različnih področjih, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Ljubljanski župan je ob tem povedal, da je ponosen na današnji podpis sporazuma, s katerim z dunajskim kolegom še za nadaljnja štiri leta zagotavljata nadaljevanje odličnih odnosov med Dunajem in Ljubljano.Dodal je, da se mesti nenehno učita drugo od drugega ter izmenjujeta dobre prakse, hkrati pa "izpostavil ponos in hvaležnost ob podpisu sporazuma s Häuplom, zanj najboljšim županom v Evropi".

Ljubljana in Dunaj od leta 1999, ko so podpisali osnovni sporazum o sodelovanju med mestoma, uspešno sodelujeta v korist meščank in meščanov obeh mest.V tem času sta mesti izmenjali izkušnje na različnih področjih dela mestnih uprav ter izpeljali številna strokovna srečanja tako na Dunaju kot v Ljubljani.

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.