Podpora boju proti podnebnim spremembam

· min branje
Nazaj

Tudi naš župan se pridružuje pobudi M. Bloomberga, posebnega odposlanca generalnega sekretarja OZN za mesta in podnebne spremembe, da ob prihajajočem svetovnem dnevu Zemlje v komunikaciji s posebnima ‪#‎Cities4Climate in ‪#‎CompactofMayors podpremo podnebni sporazum, ki je bil podpisan 12. decembra 2015 v Parizu.

Partnerstvo županov je tako očitno pomembno v boju proti podnebnim spremembam.  Konvencija županov je evropsko gibanje, v katerem sodelujejo lokalne in regionalne oblasti, ki so se prostovoljno zavezale k povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije na svojih območjih. Podpisniki Konvencije se zavezujejo, da bodo izpolnili in presegli cilj Evropske unije 20-odstotnega zmanjšanja emisij CO2 do leta 2020. Na seznamu 6.663 podpisnic je tudi več kot 30 slovenskih občin. 

Tako imenovan Kompakt županov, ki je začel septembra 2014, pa je svetovna koalicija, ki združuje okoli 400 županov in mestnih uradnikov. Ti so obljubili, da bodo zmanjšali lokalne emisije toplogrednih plinov in zvečali odpornost mest na podnebne spremembe. 

 

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.