Popravek na članek časopisa Nedelo

· min branje
Nazaj

Dne 23. aprila 2017 je bil v časopisu Nedelo objavljen prispevek Gorazda Utenkarja z naslovom »Dolge sence partijskih iger«, kjer avtor med drugim zapiše, da Zoran Janković Komisiji za preprečevanje korupcije ni mogel pojasniti, kako je prišel do več kot 2,4 mio evrov svojega premoženja, kar ne drži. Časopisu smo poslali uraden odgovor  in skladno z Zakonom o medijih zahtevali popravek ter opravičilo.

ODGOVOR ODGOVORNEMU UREDNIKU ČASOPISA DELO IN NEDELO

Spoštovani,

dne 23. aprila 2017 je bil v časopisu Nedelo objavljen prispevek Gorazda Utenkarja z naslovom »Dolge sence partijskih iger«, kjer avtor med drugim zapiše, da Zoran Janković Komisiji za preprečevanje korupcije ni mogel pojasniti, kako je prišel do več kot 2,4 mio evrov svojega premoženja. Trditev ne drži.

Izvor premoženja Zorana Jankovića je ves čas znan, kar je ugotovila tudi KPK, ki pravi, da sproti ni prijavljal prilivov na svoj račun. Zoran Janković je KPK-ju pojasnil, da je šlo za vračilo posojila, ki ga je v celoti že prijavil, zato je tudi menil, da prilivov vsakič sproti ni potrebno prijavljati. S tem se namreč njegovo premoženje ni povečalo, temveč se je spremenila le oblika premoženja, kar ni koruptivno dejanje.

Tudi predsednik KPK Boris Štefanec je dne 27. 11. 2015 v svoji izjavi medijem dejal, da je pri Zoranu Jankoviću izvor premoženja znan: »Ampak gospod Janković je seveda v določenih trenutkih iz naslova teh terjatev (…) dobil plačila, poplačila teh terjatev (…). In teh poplačil ni prijavljal. To je kršitev, ki mu jo očita komisija, ne pa premoženja neznanega izvora. Tega, moram povedati, da v teh zaključnih ugotovitvah ni.« (vir: Radio Slovenija, 27. 11. 2015)

Ker avtor z napačnimi navedbami zavaja javnost, skladno z Zakonom o medijih zahtevamo popravek in opravičilo.

Hvala in lep pozdrav.

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.