Županov odgovor na intervju Mihe Blažiča N’toka

· min branje
Nazaj

»Miha Blažič N'toko si je v intervjuju z naslovom Če sistem ni pravičen za vse, prej ali slej ne bo za nikogar, ki je bil objavljen v Delu dne 28.11. 2017, svojo razlago pravičnosti sistema za vse ali za nikogar prikrojil v ritmu laži, v katero me po nemarnem in tendenciozno vpotegne.

Nikoli in nikjer nisem rekel, da začasni uporabniki Tovarne Rog »kar delajte še naprej, toda počnite to za obvoznico«. Nikoli  nisem vodil politike v mestu, ki bi kogarkoli izrivala na rob, še najmanj pa naša politika povečuje število revnih in izključenih. Ravno obratno. In niti približno ne drži, da smo v mestu sovražni do začasnih uporabnikov Roga in drugih avtonomnih prostorov: samo do avtonomne cone Metelkova mesto je treba stopiti, pa je politika mesta v tem segmentu na dlani vsakomur.

Zagotovo pa delam s svojimi sodelavci na občini v interesu vseh, ki v živijo v Mestni občini Ljubljana. Zato bomo degradirano, nevarno, ekološko sporno ter programsko povsem neizkoriščeno območje nekdanje Tovarne Rog spremenili v Center Rog in ga napolnili izključno z javnimi programi, ki bo vsem v Ljubljani v ponos in ne le peščici posameznikov, ki bi po slabem desetletju začasne uporabe postali kar lastniki zemljišča.

Da smo začasnim uporabnikom po uporu junija 2016 ponudili 500 m2 uporabnih površin v novem Centru Rog, ki bi jih upravljali pod svojimi pogoji in svojimi programskimi preferencami, je več kot velikodušna ponudba, ki pa je niso sprejeli. In ko Miha Blažič reče, da »v samoniklih prostorih nihče nikogar ne gleda postrani in so vsi dobrodošli«, zamolči ne le izključevanja posameznih članov začasnih uporabnikov in njihove deložacije, ki so se zgodile v zadnjem letu, temveč tudi vse izbruhe nasilja, ki smo jim bili priča in zaradi katerih so se v preteklosti obrnili po pomoč name in na občino. A to je že laganje samemu sebi in ne več le javnosti.

Novi Center Rog bo vse kaj drugega, kot zgolj pisarne, kot se Miha Blažič v članku še enkrat več zlaže. Vabim vse Ljubljančane, da si na spletni strani www.ljubljana.si ogledajo film o Rogu in se prepričajo, da to območje čaka svetla prihodnost. Ne le okoliški prebivalci, ki so dnevno priče kršenju reda in miru na območju nekdanje Tovarne Rog, celotna Ljubljana in država bosta dobila novo ustvarjalno središče. 

Zoran Janković
župan

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.