ZJ drugi o zoranu

Vsak dan dela z županom

Zdenka Grozde

Vsak dan dela z županom sem doživljala kot svojevrsten izziv. Takoj po nastopu mandata konec leta 2006 so se pričeli vrstiti številni projekti, ki smo jih brez izjeme uspešno zaključevali. Prvi skupen projekt je bila otvoritev skupne blagajne Mestne občine Ljubljana in Javnega holdinga Ljubljana na Mačkovi ulici 1, ki je bila odprta 3. aprila 2007 in je občankam in občanom omogočala, da so vse storitve lahko opravili na enem mestu. Trak smo slovesno prerezali točno ob 12. uri skupaj z županom Zoranom Jankovićem in direktorjem mestne uprave Mestne občine Ljubljana Vasjem Butinom. Županovi projekti so navduševali, vrstile so se pohvale in spodbude občank in občanov, kar nas je še dodatno spodbujalo k predanemu delu. Počasi sem začela spoznavati župana tudi kot človeka, ki ne trpi neiskrenosti in laži in je pozoren do svojih someščanov, saj jim je na široko odprl svoja vrata. Prestolnica delovnega časa ne pozna, zato smo bili direktorji pripravljeni in smo pričakovali klic kadarkoli podnevi ali ponoči. Župan je vedel za vsako počeno cev v mestu, za skoraj vsak nepravilno odložen odpadek ali zamudo avtobusa. Njegovo iskreno ljubezen do Ljubljane smo pričeli ceniti na povsem drugačen način. Veselje ob realiziranih projektih nas je le še dodatno spodbujalo. Ker se morajo v življenju dogoditi tudi žalostni dogodki, sta nas zapustila Sandi Ravnikar in Bojan Lepičnik. Skupaj z županom smo ju pospremili na zadnjo pot in ohranili spomin na lepe skupne trenutke. S še večjo vnemo smo nadaljevali z našimi projekti tudi v njun spomin.

Ob predsedovanju župana številnim sejam skupščine Javnega holdinga Ljubljana in Sveta ustanoviteljev javnih podjetij, povezanih v Javni holding Ljubljana, je znal vedno pritegniti sogovornike s svojo pozitivno energijo. Z župani primestnih občin je vedno želel poiskati skupen predlog, sprejemljiv za vse, vse vedno le za dobrobit prebivalcev. Kot predsedujoči ni želel, da bi se razhajali z različnimi stališči, pač pa je vedno stremel k soglasnim odločitvam. Na sejah politične misli in razlike niso prevladale, vedno le iskanje najboljših rešitev za najkakovostnejšo oskrbo prebivalcev prestolnice in primestnih občin v okviru Javnega holdinga. O tem priča tudi dejstvo, da je bilo na 69 sejah od leta 2007 pa do danes sprejetih 538 sklepov soglasno in le eden proti.

 

 Vesela sem, da mi je življenje naklonilo in sem dobila priložnost delati z županom, ki mi je širil obzorja in mi omogočil, da sem lahko v praksi uporabila svojo strokovnost. Za vse to vam bom, dragi župan, hvaležna za vedno.

Dragi Zoran,
obdobje mojega življenja, kjer so se srečale in križale najine poti, je zame najpomembnejše, saj se je to zgodilo v obdobju moje največje osebne in poslovne rasti. Z občudovanjem sem sprejemala, opazovala, preizkušala, nadgrajevala vse znanje in ideje, ki ste jih delili z nami. Za to sem Vam izjemno hvaležna.

Želim vam, da bi to pozitivno življenjsko energijo, ki jo izžarevate, delili z nami še veliko veliko let.