Ljubljanski grad bo osvetljen v barvah ukrajinske zastave

· 1 min branje
Nazaj

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković iskreno obžaluje, da se je začela vojna v Ukrajini, saj je ves čas verjel, da bo diplomacija uspešna.

Ostro obsoja vsako nasilje.

Vsaka vojna je grozna in nesprejemljiva. Ker najvišjo ceno v oboroženih spopadih plačajo nedolžni civilisti, morajo politiki NUJNO stopiti skupaj, zaustaviti nasilje in rešiti spor po mirni poti.

V želji po čimprejšnjem koncu spopadov ter začetku reševanja spora po mirni poti, bomo danes zvečer Ljubljanski grad osvetlili v barvah ukrajinske zastave.

V Mestni občini Ljubljana smo se v preteklosti srečali tako z županom Kijeva kot tudi Moskve in imamo dobre odnose z obema prestolnicama. Ljubljana ostaja pobrateno mesto z Moskvo in še naprej si želimo dobrega, prijateljskega sodelovanja med prestolnicama, med ruskim in slovenskim narodom. Župan je v znak krepitve slovensko-ruskih odnosov od predsednika Putina dobil priznanje, ki bo ostalo še naprej v spomin in znak upanja za mir v svetu.

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.