Kazenska ovadba zaradi objave v tedniku Demokracija

· 1 0 min branje
Kazenska ovadba zaradi objave v tedniku Demokracija
Kazenska ovadba zaradi objave v tedniku Demokracija

Na 18. seji Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, ki je potekala 14. decembra 2020, je župan Zoran Janković mestne svetnike in svetnice seznanil z vložitvijo kazenske ovadbe zoper Aleksandra Škorca in Jožeta Biščaka zaradi objave besedila z naslovom »Presežki 5« v tedniku Demokracija.

Ovadbo je vložil, saj obstaja sum, da sta oba javno spodbujala in razpihovala sovraštvo do ljudi drugih ras, vzpodbujala nasilje in nestrpnost, ki temelji na rasni, verski in etnični pripadnosti, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju.

Župan Zoran Janković je izpostavil, da je kot čistokrvni mešanec - po mami Slovenec, po očetu Srb – ponosen na svoje poreklo in da ostro obsoja kakršnokoli nestrpnost, nasilje in sovraštvo. Znova je poudaril, da je Ljubljana strpno mesto, v katerem različni živimo v sožitju in se med seboj spoštujemo. »V Ljubljani ni prostora za sovraštvo do drugače mislečih«, je sklenil župan.

Na pobudo mestnega svetnika Svetniškega kluba SD Marka Koprivca je nato Mestni svet z 31 glasovi ZA in 8 PROTI sprejel sklep, da se pridruži kazenski ovadbi.

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.