Ljubljana na drugem mestu med popotniškimi destinacijami

· min branje
Nazaj

Popotniški vodič Lonely Planet je objavil deset destinacij v Evropi, ki bi jih popotniki morali obiskati. Na prvem mestu se je znašla otok - grški Santorini. Že na drugo mesto pa vodič postavlja evropsko prestolnico. Ponosni smo, da je to Ljubljana. Ob tem poudarjajo, da je eno najbolj zelenih mest, hkrati pa izpostavljajo tudi prijetno dnevno posedanje po lokalih in razburljivo nočno življenje. Poleg tega so izpostavili tudi to, da Ljubljana letos praznuje 2000. obletnico od ustanovitve rimske Emone, pri čemer napovedujejo številne prireditve, s katerimi bo obeležena obletnica.

Še posebej so napovedali prireditev Ave Emona, ki bo potekala od 22. do 24. avgusta. "Pripravite svoje meče za gladiatorske borbe ali pa jih opazujte z varne razdalje," so zapisali. Ob tem so poudarili tudi, da je prevoz z avtobusi, ki lahko popotnika pripeljejo do ostalih delov države, zelo poceni. Dodali so, da Slovenija predstavlja popolno sliko, tako kot Švica, le da je precej bolj prizanesljiva do denarnice.

Foto: Thinkstock

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.