Ljubljana Zelena prestolnica Evrope 2016

· min branje
Nazaj

Zelena prestolnica Evrope je pobuda Evropske komisije. Naziv Zelena prestolnica Evrope vsako leto prejme mesto z visokimi okoljskimi standardi in z zavezo k ambicioznim ciljem za nadaljnje okoljske izboljšave in trajnostni razvoj. Cilj te pobude je izreči priznanje in nagraditi lokalna prizadevanja za izboljšanje okolja, gospodarstva in kakovosti življenja v mestih.

V Kopenhagnu je danes potekala slavnostna razglasitev Zelene prestolnice Evrope 2016. Med petimi finalnimi mesti, Essnom (Nemčija), Ljubljano (Slovenija), Nijmengnom (Nizozemska), Oslom (Norveška) in Umeo (Švedska), ki so se potegovala za prestižni naziv, je naziv prejelo ravno naše mesto. Naziv je bil prvič podeljen leta 2010, ko ga je prejel Stockholm, Zelene prestolnice Evrope pa so bile do zdaj še Hamburg, Victoria-Gasteiz, Nantes, Kopenhagen in Bristol.

Zoran Janković je ob zmagi povedal, da mu je naziv v izredno čast in veselje ter da je izjemno ponosen na trajnostne dosežke vseh v Ljubljani, saj ne le, da odlično skrbimo za najlepše mesto na svetu, ampak smo v Kopenhagnu dokazali, da so trajnostni projekti zelene Ljubljane lahko vzor mnogim evropskim mestom. Priznanje Evrope nas je postavilo med najboljše. Zmaga Ljubljane dokazuje, da je naša trajnostna usmeritev in naše skupno delo priznano in vse bolj cenjeno tudi izven naših meja. Župan je iskreno čestital vsem sodelavkam in sodelavcem s podžupanjo Tjašo Ficko na čelu, ki so z odličnim, strokovnim in ekipnim delom Ljubljani priborili ta laskavi naziv.

IMG 00000439 

IMG 00000432 

IMG 00000436

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.