Obisk v Beli krajini

· min branje
Nazaj
Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je v soboto na povabilo poslanke Renate Brunskole obiskal Semič, Metliko in Črnomelj. Ob srečanju s tamkajšnjimi člani, podporniki in mediji je predstavil načrte za Belo krajino in rešitve za infrastrukturno problematiko. Kot enega ključnih projektov za razvoj regije je navedel izgraditev 3. razvojne osi, katere gradnja se bo začela najkasneje leta 2016.

Predsednik PS je prepričan, da bo to ključna pridobitev za zagon gospodarstva v regiji: »Posledično bodo s tem mladi dobili službe v domačem kraju, za kar si vsi skupaj prizadevamo. Konkretno in pošteno povem, da bo to prineslo vsaj 200 novih delovnih mest.«

Nasprotuje razprodaji državnega premoženja, kot je na primer lastništvo države v tovarni zdravil Krka v Novem mestu. Meni, da mora državni delež v takšnih podjetjih, kot je Krka, nujno ostati, saj takšna podjetja prinašajo pozitivne učinke k državnem proračunu, so hkrati družbeno odgovorna podjetja in so veliki delodajalci.

Edina belokranjska poslanka in tista, ki je ves čas predstavljala Belo krajino v Ljubljani, Renata Brunskole, je povedala, da se bo še naprej zavzemala za razvoj regije: »Prav je, da politiki obiščejo tudi Belo krajino in se neposredno seznanijo s problematiko, ravno tako pa tudi tisti, ki živimo tukaj. Naša regija sodi med območja, ki so demografsko in gospodarsko ogrožena, zato potrebujejo posebno pozornost.«

Po srečanju s podporniki in člani v Semiču je Janković obiskal še Belokranjski muzej v Metliki in se potem s predsednico ZZB Ljubljana Julko Žibert udeležil še koncerta ob 70. obletnici Partizanskega pevskega zbora.

Obisk se je končal v Črnomlju, na 51. Jurjevanju, največjem slovenskem folklornem festivalu. Ljudje, narava, pogača, so le nekatere izmed mnogih posebnosti Bele krajine, nad katerimi je prvak PS navdušen. »Meni je tukaj lepo. Spominja me na moj rojstni kraj, predvsem po odnosu sosedov. Ljudje tukaj so odprti in srčni,« je zaključil Janković. 

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.