Živimo skupaj, spoštujemo različnost

· min branje
Nazaj

Župan Zoran Janković je danes podelil certifikate LGBT prijazno. Certifikate je doslej prejelo že 27 organizacij, tokrat smo jih podelili še devetim organizacijam.

44870733 2279732488721866 6051153335703044096 n

LGBT osebe v Mestni občini Ljubljana

Mestna občina Ljubljana se s svojimi aktivnostmi posveča različnim ranljivim skupinam, med njimi tudi LGBT-osebam. LGBT je okrajšava, s katero označujemo lezbično, gejevsko, biseksualno in transspolno skupnost. Zavedamo se, da je kratica izključujoča do manj pripoznanih spolnih usmerjenosti, spolnih identitet in izrazov, a jo uporabljamo, ker je najbolj razširjena ter najbolj razumljiva večini.

Skozi leta skupnega delovanja smo z različnimi LGBT-organizacijami vzpostavili partnerstvo, ki se kaže skozi številne uspešno izvedene in razvijajoče se projekte, ki segajo od skupin za samopomoč, zdravstvene preventive, športnih aktivnosti ter kulturnih dosežkov do izobraževalnih in informativnih programov ter skozi aktivno vključenost LGBT organizacij pri oblikovanju Strategije razvoja socialne politike v Mestni občini Ljubljana. Hkrati pa se aktivno vključujemo v osveščevalne aktivnosti.

Aktivnosti na LGBT področju so tako spoznane kot primer dobre prakse tudi v tujini. Še posebej pa nas veseli, da je bilo naše delo nagrajeno z evropskim priznanjem za najboljše prakse v javnem sektorju (EPSA 2015), kjer so ocenjevalci med drugim zapisali, da Ljubljana s svojimi aktivnostmi kaže pot, kako začeti in nadaljevati delo za izboljšanje življenja LGBT-oseb.

LGBT prijazno

Ljubljana je edino mesto v Evropi, v katerem je del prostorov Mestne hiše namenjen LGBT skupnosti. Z družabnim prostorom Pritličje je Ljubljana dobila LGBT prijazen prostor, ki ni namenjen le druženju ob pijači in hrani, ampak je tudi prizorišče različnih dogodkov (umetniških dogodkov, razstav, literarnih branj, okroglih miz...).

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.