Zoran Janković odločno proti prodaji Mercatorja

· min branje
Nazaj

Tako Zoran Janković kot stranka Pozitivna Slovenija so mnenja, da bi prodaja Mercatorja hrvaškemu kupcu pomenila velik udarec za slovensko živilskopredelovalno industrijo. Mercator ima največji tržni delež v Sloveniji in predstavlja enega od največjih delodajalcev. Agrokor deluje kot vertikalni poslovni sistem s tradicijo in uveljavljenimi blagovnimi znamkami, ki so za slovenske potrošnike naravni substituti.  V sedanji prodajni strukturi Mercatorja prevladujejo slovenski izdelki, kar  se lahko hitro spremeni s spremembo lastništva. Posledica bi bili zmanjšani tržni deleži slovenskih podjetjih, kar bi pomenilo velik udarec za slovensko proizvodnjo, zmanjšana zaposlenost in posledično negativen učinek na javne finance.

Mercator bi moral postati last 2 milijonov državljanov Republike Slovenije, kot zadruga. Naš predsednik Zoran Janković je že leta 1998, kot predsednik uprave Mercatorja, uveljavil filozofijo, da imajo na vseh Mercatorjevih policah prednost izdelki slovenskih proizvajalcev. Prav s širitvijo na tuje trge pa je Mercator odpiral pot tudi slovenski proizvodnji.

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.