Župan Janković v Bolgariji in Turčiji

· min branje
Nazaj

Danes in jutri je župan Zoran Janković v Sofiji ter Carigradu. V Sofiji se bo srečal s tamkajšnjo županjo, v Istanbulu pa se bo udeležil konference v okviru razprave županov z naslovom »Odziv mest na migracije«.

Župan  si je v okviru obiska ogledal tudi ožje mestno središče Sofije, ulico Vitoshka, ki je zaprta za promet, park Serdica, ki je bil za javnost odprt šele pred kratkim, ter zelene pridobitve, ki so temelj za kandidaturo Sofije za zeleno prestolnico Evrope.

Namen prvega Svetovnega humanitarnega vrha v Carigradu je vzpostaviti platformo, preko katere bi se lahko povezali voditelji držav in vlad, civilna družba, zasebni sektor, skupnosti v krizi in multilateralne organizacije. S tem bi se oblikovala pomembna nova partnerstva in pobude, ki bi občutno zmanjšale trpljenje ljudi, hkrati pa okrepile agendo za trajnostni razvoj do leta 2030.

160524 srecanje zupana in gospoda muftija z zupanom Carigrada vir Carigrad

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.