Župan v Mestni hiši pozdravil Slovensko filantropijo

· min branje
Nazaj

Župan Zoran Janković je pozdravil na posvetu na temo razvoja prostovoljstva v lokalni skupnosti/regiji.

Izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak je v uvodnem nagovoru povedala, da zelo ceni in spoštuje župana ter njegova prizadevanja na področju prostovoljstva.

V svojem pozdravu pa je župan med drugim povedal tudi, da ‘nikoli, res nikoli ne smemo dopustiti, da se v Ljubljani širi sovraštvo in njegovo podpihovanje. Dajmo živeti skupaj in spoštujmo vse različnosti.

45660972 2300368843324897 1975490617479790592 n

Viška hiška za Slovensko filantropijo

Na Mestni občini Ljubljana skupaj s podjetjem Borzen in Slovensko filantropijo sodelujemo v družbeno odgovornem projektu Energetsko učinkovita in samooskrbna Viška hiška.

S projektom želimo zagotoviti ustrezne delovne prostore v prostorih, v katerih deluje humantarna organizacija Slovenska filantropija, ter postaviti vzorčni model energetsko samooskrbne in učinkovite stavbe. Na ta način bomo zgradili most med teorijo in prakso ter spodbudili zaupanje v energetsko učinkovitost.

Na Viški hiški, ki je v lasti Mestne občine Ljubljana, že poteka:

  • energetska prenova hiše (ovoj stavbe, …);
  • postavitev samooskrbne sončne elektrarne s shranjevalnikom elektrike (baterije) in integracija modernejših naprav (IoT) v možnost prilagajanja odjema električne energije;
  • postavitev sistema napredne storitve upravljanja z energijo.

Več tukaj.

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.