Župan Zoran Janković je prevzel naziv častni meščan Sarajeva

· 1 min branje

Županu Zoranu Jankoviću so 7. oktobra 2021 na slavnostni seji Mestnega sveta mesta Sarajevo podelili naziv častnega meščana Sarajeva.

V obrazložitvi so izpostavili, da je župan Zoran Janković pomembno prispeval k razvoju in krepitvi tradicionalnega prijateljstva med Ljubljano in Sarajevom. Zahvaljujoč njegovi zavezanosti in močni podpori odnosi med mestoma potekajo na številnih področjih, od gospodarstva, kulture, turizma, športa in infrastrukturnih projektov do univerzitetnega in mladinskega sodelovanja ter na drugih področjih.

Dodali so, da je župan Zoran Janković svojo strpnost in večkulturno zavest potrdil tudi z zagotovitvijo pogojev za izgradnjo Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani.

Župan Zoran Janković se je zahvalil za naziv častnega meščana Sarajeva. Izpostavil je, da ima zelo rad Sarajevo in da je vedno očaran nad srčnostjo in gostoljubnostjo Sarajevčanov.

V okviru obiska v Sarajevu se je župan srečal z županjo Sarajeva doc. dr. Benjamino Karić.

Nazaj

© 2022 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na "prilagodite nastavitve" lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.