Odgovor na prispevek novinarke Nataše Markovič

Nazaj

IZ PISMA ODGOVORNI UREDNICI UPE INFORMATIVNEGA PROGRAMA

V informativni oddaji Dnevnik na 1. programu Televizije Slovenija je bil dne 16. avgusta 2014 objavljen prispevek o potencialnih kandidatih za župana Mestne občine Ljubljana, v katerem novinarka Nataša Markovič navaja napačne informacije in s tem zavaja javnost.

V zaključku izjavi: 'Se bo pa naslednji župan glavnega mesta ukvarjal predvsem z 200 milijoni dolga ter nasedlimi ali zastalimi projekti.' Če bi se novinarka predhodno informirala, bi lahko izvedela, da je zadolženost MOL na dan 31. 12. 2013 znašala 123 milijonov evrov, na dan 30. 6. 2014 pa 116 milijonov. Lahko bi tudi izvedela, da MOL posojilo redno odplačuje in dolg tudi zmanjšuje, saj je ta konec leta 2012 znašal 133 mio evrov. Celo več, če bi v tem trenutku ustavili vseh 171 projektov, ki jih v dobro naših prebivalcev izvajamo, bi dolg lahko odplačali v enem letu. Vendar se nam zdi pomembno vlagati v razvoj mesta in tako meščankam in meščanom zagotavljati višjo kakovost bivanja.

V osmih letih smo izvedli čez 1000 projektov in nekorektno je, da novinarka kar tako govori o nasedlih in zastalih projektih, ne da bi ob tem kakšnega tudi naštela. Prihodnjemu županu se tako ne bo potrebno ukvarjati z že izvedenimi projekti, lahko pa se bo pohvalil s kopico domačih in tujih priznanj, ki jih je naše mesto prejelo, kar je zasluga velike mestne družine na čelu z aktualnim županom. Pa če je to komu všeč ali ne.

URADNI DOKUMENT

Nazaj

© 2023 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.