Intervju MMC

· min branje
Nazaj

"Ljubljano imam preprosto rad." je povedal Zoran Janković v intervjuju za MMC. Pojasnil je številne očitke, govoril o zadolževanju, uresničenih projektih in projektih za naprej. 

Povedal je, da je zelo težko izbirati pet projektov izmed 1.540 izvedenih. Med tistimi, ki so mu najljubši, so na prvem mestu nove zelene površine in parki, ki obsegajo kar 45 hektarjev (Severni park, Šmartinski park pri Žalah, park Barje, RIC Sava …) in so velika dodana vrednost mestu. Na drugo mesto je postavil spremembo prometnega režima v mestnem središču. Pravi, da je tudi sam sem pozabil, da je bilo to območje nekoč polno avtomobilov, danes pa je velika dnevna soba mesta.

Na lestvico je postavil še ureditev dodatnih 3.500 mest za otroke v vrtcih in prenove ljubljanskih šol in vrtcev, kjer so vse azbestne kritine zamenjali z do okolja prijaznimi materiali, ter športni center Stožice. Na peto mesto je postavil urejeno infrastrukturo in mostove.

Preberite celoten intervju. 

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.