Iz časopisa: "Zmagujemo in napredujemo skupaj"

· min branje
Nazaj

Drage Ljubljančanke, dragi Ljubljančani, v vsa ljubljanska gospodinjstva smo vam poslali volilni časopis, v katerem smo vam predstavili nekatere od 2.000 izvedenih projektov in izpostavili pomembnejše projekte iz programa za naslednji mandat. Poleg tega smo predstavili tudi vse kandidatke in kandidate Liste Zorana Jankovića za mestni svet in poudarili pomen močne Liste Zorana Jankovića v mestnem svetu (obkrožite 21 tudi za prihodnji uspešen razvoj Ljubljane).

Če slučajno časopisa niste prejeli v nabiralnik, ga lahko preberete na spodnji povezavi, ali pridete po svoj izvod v volilno pisarno na Dvornem trgu 1.

---

Objavljamo uvodnik Zorana Jankovića, objavljenem v predvolilnem časopisu Skupaj smo najlepše mesto.

CroppedImage720480 JANKOVIC ZORAN 124

"Drage Ljubljančanke, dragi Ljubljančani,

ko smo na lokalnih volitvah leta 2006 oblikovali seznam 22 projektov in nato po zmagi še vizijo trajnostnega razvoja Ljubljane do leta 2025, je bilo težko predstavljivo, da nam bo do danes uspelo uresničiti že več kot 2000 projektov za večjo kakovost življenja (od tega približno 300 v mestnem središču in 1700 v ostalih četrtnih skupnostih).

Kljub temu da je na naslednjih straneh premalo prostora za predstavitev vseh, vas vabim k branju o nekaterih največjih dosežkih, ki smo jih skupaj z vami in zaradi vas naredili v preteklih treh mandatih in na katere smo lahko vsi skupaj upravičeno ponosni, saj smo pomembno dvignili raven bivanja, dela in osebne rasti meščank in meščanov. Tisti, ki me poznate, veste, da sem pri delu zelo zahteven, pa vseeno so nekateri izjemni rezultati, ki smo jih skupaj dosegli, presegli tudi moja pričakovanja. Večkrat smo dokazali, da je javni sektor lahko primerljiv z zasebnim, po učinkovitosti celo pred njim.

Občutno smo okrepili tudi ugled Ljubljane v mednarodnem okolju, kjer smo danes prepoznani kot zelena, varna, čista in gostoljubna evropska prestolnica. Mnoge nagrade so dokaz, da lahko tekmujemo z vsemi in smo upravičeno v družbi najboljših. Posebej ponosen sem na prejet naziv zelena prestolnica Evrope, ki izkazuje našo zavezanost okolju z mislijo na generacije, ki šele prihajajo. Smo prva in še zmeraj edina zelena prestolnica v celotni osrednji in jugovzhodni Evropi. To je najvišja nagrada, ki jo mesto lahko dobi.

Zato dovolite, drage someščanke in someščani, da se vam iz srca zahvalim za preteklih izjemno uspešnih 12 let, ko smo skupaj gradili in razvijali našo prelepo Ljubljano. Hvala za vaše zaupanje in podporo tudi pri težkih odločitvah, ki so pomembno vplivale na naše mesto, saj smo s skupnimi močmi uspešno spremenili srčni utrip našega mesta. Hvala tudi za izražene pomisleke, za konstruktivno kritiko in dodatne predloge ter ideje. V mnogih primerih ni bilo enostavno, a zmeraj znova dokazujemo, da kjer se združijo vizija, strokovnost in pozitivna energija, tam se rojevajo dobre rešitve in je bolje za vse.

Hvaležen sem svoji ekipi in ponosen na svoje sodelavke ter sodelavce. S skupnimi močmi smo Ljubljano spremenili na bolje. Dokazali smo pogum za uresničevanje napovedanega, saj naše obljube ne ostanejo mrtva črka na papirju niti pri najzahtevnejših projektih, kot so bili zapora mestnega središča za motorni promet, odstranitev nelegalnih vrtičkarskih objektov na Žalah ali največja evropska projekta, Regijski center za ravnanje z odpadki in nadgradnja kanalizacijskega sistema, ki jo že pospešeno izvajamo, da bo čez 30 mesecev kar 98% vseh gospodinjstev priključenih na kanalizacijo.

Kljub mnogim uspehom pa seveda ne počivamo na lovorikah. Daleč od tega.

Opravljeno delo in pridobljene izkušnje, znanje in predanost, predvsem pa medsebojno zaupanje, ki smo ga v preteklih treh mandatih zgradili in okrepili, so odlična podlaga za prihodnost, kjer nas čaka še veliko dela.

Začete projekte je potrebno zaključiti, nekatere bomo po številnih ovirah končno uspeli premakniti z mrtve točke. Veselim se, da bomo po mnogih letih lahko prenovili bazen Ilirija, na katerega že dolgo potrpežljivo čakate, Ljubljana bo bogatejša za sodoben atletski stadion v Šiški, prenovili bomo zapuščen bazen Vevče. Gradbena dela za Galerijo Cukrarna že tečejo, takoj po zaključku sodnih postopkov bo stekla tudi gradnja Centra Rog, pomembno bo dokončanje Baragovega semenišča, ki bo postalo umetniško – izobraževalno središče v Ljubljani. V njegovi neposredni bližini bomo zgradili tudi sodoben konferenčni center. Za še kakovostnejše okolje in storitve bomo nadaljevali z intenzivnim ciklom celostnih prenov v zdravstvene domove, osnovne šole in vrtce, mladinske in četrtne centre. Z gradnjo novih mestnih stanovanj bomo še naprej aktivno reševali stanovanjsko vprašanje mnogih prebivalk in prebivalcev. Končno pričakujemo tudi gradbeno dovoljenje za prenovo osrednje Tržnice, ki lahko brez nujne prenove žal celo zamre. Z inovativnimi projekti bomo tudi v prihodnje krepili pametno upravljanje mestne infrastrukture – še naprej bomo izvajali celostne energetske sanacije stavb, nadgradili sistem pametnega upravljanja z vodo, nadaljevali z vlaganji v pametno razsvetljavo in pametna križišča, tudi v prihodnje krepili uporabo okolju prijaznih energentov in vozil na stisnjen zemeljski plin ter elektriko itd. Obeta se tudi zagon mnogih zasebnih investicij, ki so predolgo stale – prenova Plečnikovega stadiona, oživitev območij Šumija, Kolizeja in drugih ter prepotrebni in za Ljubljano strateškega pomena novi avtobusna in železniška postaja, ki ju bodo zgradile Slovenske železnice. Več o našem programu preberite na naslednjih straneh.

Pomembno je vedeti, da k uspešnemu uresničevanju naše vizije izjemno močno prispeva tudi razmerje sil v mestnem svetu. 

Močna in neodvisna Lista Zorana Jankovića je garancija za učinkovito delovanje občine, omogoča nam, da brez pristajanja na politične igrice opozicije izvajamo obljubljeno in prevzemamo odgovornost za sprejem tudi najzahtevnejših odločitev. V nasprotnem primeru bi bili priče dolgim brezplodnim razpravam in političnim izsiljevanjem, mnogi danes izvedeni projekti pa bi na svojo uresničitev še zmeraj čakali.

Sprašujem se, koliko dodatnih projektov bi lahko izpeljali brez nenehnega nagajanja političnih nasprotnikov. Če nam konec leta 2006 vlada Janeza Janše višino letnih prihodkov iz državnega proračuna ne bi zmanjšala za tretjino, če bi najvišji politični predstavniki sprejeli dejstvo, da ima država le eno glavno mesto, ki zaradi posebne vloge zasluži tudi posebno obravnavo. Res pa je, da so nas tovrstne ovire le še bolj povezale v odločnosti, da sledimo zastavljenim ciljem. Kljub odvzemu sredstev smo uspeli uresničiti izjemno obsežen seznam prepotrebnih investicij, ob tem pa uspešno celo zmanjšujemo zadolženost mesta.

Ob vseh uspehih in dosežkih ne smemo dopustiti, da bi se razvojni cikel sedaj ustavil in bi bila Ljubljana zopet zaspana, kot je nekoč že bila ali da bi celo postala talec preračunljivih političnih igric, kot jih žal prepogosto spremljamo na državni ravni.

Drage volivke in volivci,
iskrena hvala za vaše dosedanje zaupanje in podporo. V preteklih dvanajstih letih smo se mnogi spoznali osebno – srečujemo se na terenu, pri projektih, na različnih dogodkih in otvoritvah novih kulturnih, izobraževalnih, športnih, zdravstvenih, socialnih in drugih za Ljubljano pomembnih pridobitvah, na cilju Ljubljanskega maratona ali na sprehodu na Golovcu in Šmarni gori. Morda ste me obiskali na Dnevu odprtih vrat ali ste bili prisotni na katerem od mnogih poročnih obredov, ki sem jih vodil.

Po dinamičnih treh županskih mandatih verjamem, da mi je delo župana pisano na kožo. Pri delu uživam vsak dan, najraje sem med ljudmi in na gradbiščih, kjer lahko osebno spremljam, kako iz besed in obljub nastajajo dejanja in rezultati za večjo kakovost življenja v Ljubljani. Zato vas tudi v tej volilni kampanji z ekipo ne prepričujemo s (praznimi) obljubami, ampak s konkretnimi dejanji. S hvaležnostjo zrem v preteklost, hkrati pa sem prepričan, da bomo tudi v prihodnje znali in zmogli skupaj uresničiti še veliko projektov za še lepšo Ljubljano, za vse vas in tudi za prihodnje generacije, ki šele prihajajo.

Spoštovani, vabim vas, da se v nedeljo, 18.novembra 2018, v kar največjem številu udeležite volitev in s svojim glasom za Listo Zorana Jankovića ter zame omogočite, da bomo lahko skupaj z vami še naprej uresničevali vizijo najlepšega mesta na svetu."

Hvala za vaš glas, Zoran Janković

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.