Pismo Zorana Jankovića članom stranke PS

· min branje
Nazaj

ODLOMEK IZ PISMA
"Prepričan sem, da ima lahko Pozitivna Slovenija predsednico vlade, predsednika stranke in župana glavnega mesta. Argument, da predsednik vlade običajno predseduje tudi stranki, ni prepričljiv. Posebej ne, ker časi za Slovenijo niso običajni, temveč izjemno težki. Prvič, nemogoče je od kogarkoli zahtevati, da danes ob vodenju države izvaja še funkcijo predsednika stranke. Drugič, ker biti enak kot drugi, torej običajen, še zdaleč ni nujen recept za uspeh. Med drugim smo edina stranka v zgodovini države, ki je na parlamentarnih volitvah zmagala stara samo sedem tednov. Prav nič običajnega.

Vedno sem verjel, da dobra ekipa zmore vse. Delo si je potrebno razdeliti. Razmere so tako zahtevne, da jih lahko premostimo le skupaj in to tako, da bo vsak prispeval tisto, kar najbolje zna ter za svoje odločitve prevzel tudi odgovornost. Sam želim ponovno, na vso moč, zagnati ideje za gospodarsko rast, delo in socialno pravičnost. Nič drugače od tega, kar smo zapisali v naš zmagovalni program in je doslej večinoma ostalo le na papirju. Vsak od nas, predvsem pa poslanci in poslanke, ki ste jih izvolili, se mora vprašati, kaj od obljubljenega jeseni 2011 je uresničeno. Kje je drugi tir železnice, tretja razvojna os, zakaj se zapira rudnik v Hrastniku, zakaj umirajo mnoga druga podjetja in zakaj se pri mladih krepi brezup in še bi lahko našteval.  

Odgovornosti za morebiten odstop predsednice vlade ne morem prevzeti, o tem odloča sama. Da bo po njenem odstopu zavladal Janez Janša, je nesmiselno ustrahovanje. Vsi vemo, da je pred vladanjem potrebno najprej zmagati na volitvah. Alenki zato predlagam, da nadaljuje z vodenjem vlade, prosim jo le, naj bo bolj vztrajna in odločna pri izvajanju programa stranke, ki ga je tudi sama pomagala pisati.

Celotno pismo lahko preberete tukaj.  

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.