Skupaj: "Zoran Janković je vrnil optimizem v prihodnost"

· min branje
Nazaj

Mag. Geza Filo, škof Evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi podpira Zorana Jankovića pri kandidaturi za novega župana. Pred prihajajočim praznikom vas vabimo, da si preberete njegovo izjavo.

"Podpiram prizadevanja Mestne občine Ljubljana, ki je pod županovanjem gospoda Zorana Jankovića postala okoljsko trajnostna in ljudem prijazna občina, v kateri njeni prebivalci in obiskovalci lahko živimo v sožitju z naravo in v vsej različnosti strpno med seboj.

Z zagotovitvijo omenjenih pogojev Ljubljana potrjuje svoj razvoj, svojo strpnost in multikulturno osveščenost. Pod vodstvom župana Zorana Jankovića je Ljubljana dobila nov zagon, predvsem se ji je kot slovenski prestopnici s prejetjem evropske vizije prostorskega razvoja do leta 2025 vrnil optimizem v prihodnost modernega in posamezniku prijaznega, urejenega ter varnega mesta. V močni konkurenci svetovnih prestolnic je Ljubljana s svojim programom do sedaj najbolj prepričala s prejetjem nekaterih laskavih priznanj. Naj omenim le nekatere: Svetovna prestolnica knjige, peto najbolj idilično mesto v Evropi, najbolj pošteno mesto na svetu, najvarnejše mesto v JV Evropi, Zelena prestolnica Evrope,…

V letu reformacije 2017 pa je Ljubljana postala tudi Evropsko mesto reformacije. V sklopu prenove Gosposvetske ceste je pred evangeličansko cerkvijo vzpostavljena posebna ureditev, manjši trg z nameščeno monolitno bronasto ploščo v hvaležen spomin ob 500 letnici reformacije. S tem se je Ljubljana pridružila osemindvajsetim evropskim protestantskim mestom s podobno ureditvijo.

Gospodu Zoranu Jankoviću, ki se je izkazal z dosedanjim delom, ki ima veliko izkušenj in je blizu ljudem, izrekam priznanje za opravljeno delo. Ker verjamem v bodočnost njegovega prizadevanja za razvoj mesta Ljubljane, ga podpiram pri njegovi ponovni kandidaturi za župana Mestne občine Ljubljana. Prepričan sem, da je dovolj pogumen za nova dejanja, ki presegajo nekonstruktivne poglede, omogočajo strpno sobivanje in širijo dober glas o našem mestu."

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.