Uvodnik v reviji Ljubljana: "Skupaj nadaljujemo po začrtani poti"

· 1 min branje
Nazaj

Objavljamo županov uvodnik v decembrski številki revije Ljubljana.

--

Drage Ljubljančanke, dragi Ljubljančani, iskrena hvala za zaupanje, ki ste mi ga izkazali na volitvah in mi s tem omogočili, da tudi peti mandat skupaj z najboljšo ekipo vodim najlepše mesto na svetu.

Vaša več kot 60 odstotna podpora mi veliko pomeni. Dokazuje, da ste zadovoljni z našim dosedanjim delom in izvedenimi več kot 2.400 projekti, s katerimi smo izboljšali kakovost življenja, obenem pa pomeni obvezo za naprej. V zadnjih 16 letih smo s številnimi spremembami na bolje naše mesto popeljali na sam vrh dosedanjih zelenih prestolnic Evrope, postali smo najboljša evropska destinacija in mesto, ki posebno pozornost posveča najranljivejšim: otrokom, starostnikom, osebam z oviranostmi. Ne počivamo na lovorikah, temveč usmerjeni v nove cilje nadaljujemo z delom po začrtani poti.

V nov mandat vstopamo polni delovnega zagona, novih idej, predvsem pa odgovornosti do vas, drage meščanke in meščani, da bi vam še naprej zagotavljali najvišjo kakovost življenja na vseh področjih v vseh obdobjih življenja. Pred nami so številni izzivi. Že sedaj veliko pozornosti namenjamo trenutno najbolj perečim temam - blaženju posledic podnebnih sprememb, energetske draginje in dostopnosti družinskega zdravnika za vse. S slednjim se ne soočamo le v Ljubljani, temveč gre za problem cele Slovenije in Evrope. Prepričan sem, da bomo z aktivnim pristopom in intenzivnim iskanjem rešitev skupaj premagali tudi te ovire.

V naslednjem štiriletnem obdobju nas čaka 150 projektov, od katerih, poleg izgradnje novih mestnih stanovanj, športne in kulturne infrastrukture, zdravstvenih domov in drugih, izpostavljam dva: dokončanje povezovalnega kanala C0 in izgradnjo sežigalnice odpadkov. Razumem skrb posameznikov, vendar znova poudarjam, da nikoli ne bi podprl projekta, ki bi ogrožal zdravje ljudi, navsezadnje tudi mojih vnukov, ki bodo tukaj še dolgo potem, ko mene več ne bo. Zagotavljam, da bosta projekta izpolnjevala najzahtevnejše okoljske in zdravstvene standarde. 

Učinkovito delovanje Mestnega sveta MOL bomo tudi v tem mandatu zagotovili s svetniki Liste Zorana Jankovića, ki bo tako kot doslej prevzemala največji del odgovornosti, ne glede na to, da tokrat nima večine v Mestnem svetu. Želim si, da bi se novoizvoljene mestne svetnice in svetniki zavedali svoje odgovornosti ter da jih bo pri odločitvah vodila skrb za vašo dobrobit in svetlo prihodnost našega mesta.

Spoštovane meščanke, spoštovani meščani,

december je tu in naše mesto po dveh letih premora znova žari v pravljičnem vzdušju. Praznične hiške vabijo z gostinsko ponudbo in priložnostnimi darili, vzdušje pa dopolnjuje še glasbeni program na trgih, ki bo vrhunec doživel na silvestrsko noč, ko bomo skupaj nazdravili novemu letu. Naj prinese veliko dobrega!

Želim vam mirne in zdrave praznične dni v družbi vaših najdražjih. Ponosen sem, da bomo še naprej skupaj gradili našo Ljubljano, odprto, čisto, zeleno in varno mesto, v katerem različni v sožitju živimo skupaj. V zelenem čudežu sredi Evrope, kot so nas poimenovali, bomo še naprej negovali solidarnost, strpnost in tovarištvo, vrednote, zaradi katerih je Ljubljana, mesto heroj, tako edinstvena in zares najlepše mesto na svetu!

Srečno in zdravo 2023!

župan Zoran Janković

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.