Z menoj po mojem mestu

· min branje
Nazaj

Pozdrav župana na srečanju tujih predstavnikov v evropskem projektu Z menoj po mojem mestu, ki ga organizira Univerza za tretje življenjsko obdobje.

"Dajmo našim prebivalcem možnost, da živijo aktivno tudi v svojih poznih letih, da se znajo družiti s svojimi vnuki. Mogoče je ena izmed najlepših zadev to, da po teh računalniških tečajih, ki so brezplačni za starejše nad 45 leti, napišejo meni mail in napišejo, da se končno lahko pogovarjajo s svojo vnukinjo/vnukom tudi po računalniku. Aktivno življenje skozi 9 dnevnih centrov v Ljubljani in vsakodnevnimi obiski starejših kažejo, da smo našli pravo obliko druženja. Za starejše ljudi je predvsem pomembna pozornost, da cenimo njihovo delo, da imajo zagotovljeno zdravstveno varstvo, da imajo zagotovljene pokojnine, a ključno je druženje, da niso iz družbe odpisani. In ravno v tem je Ljubljana eno izmed vodilnih mest v Evropi. Tudi nagrade, ki jih dobivamo na tem področju kažejo to."

 

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.