Zoran Janković ni storil kaznivega dejanja

Nazaj

Specializirano državno tožilstvo je zoper Zorana Jankovića, Natašo Turšič in Rajka Srednika vložilo zahtevo za preiskavo v zadevi Tritonis. Očitalo jim je storitev kaznivega dejanja goljufije, kar so vsi trije ves čas zanikali. Po zaslišanjih se preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani z uvedbo preiskave ni strinjala, saj je ocenila, da ne obstaja utemeljen sum, da naj bi prej omenjeni storili očitano jim dejanje. Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je odločil, da se preiskava uvede, zoper to odločitev pa so se zagovorniki pritožili na Višje sodišče v Ljubljani. Višje sodišče v Ljubljani je na seji senata 12.11.2014 ( z odločitvijo smo bili seznanjeni danes) sklenilo, da se zahteva za preiskavo Specializiranega državnega tožilstva zoper vse tri prej omenjene zavrne, ker ni podan utemeljen sum, da bi storili očitana jim kazniva dejanja.

Zoper odločitev višjega sodišča  ni dopustna pritožba, tako da je zadeva dokončno končana. Po dolgem pravnem dokazovanju se je torej izkazalo, da Zoran Janković ni storil nikakršnega kaznivega dejanja.

Objavljamo sklep sodišča o zadevi Tritonis, v katerem je navedeno, da Zoran Janković ni kriv. 

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.