Uvodnik župana Zorana Jankovića v reviji Ljubljana

· 1 min branje
Nazaj

Objavljamo uvodnik župana Zorana Jankovića v reviji Ljubljana, z dne, 10. december 2020.

----

Srečno, Ljubljana!

Še eno leto se bliža točki, ko se bomo ozrli nazaj in se spomnili vseh doživetij, dosežkov ter dogodkov, ki so zaznamovali leto 2020. Leto, ki je bilo posebno, leto, ki nas je postavilo pred nepričakovane preizkušnje. Življenje se je zasukalo v nepričakovane smeri in bolj kot kadarkoli doslej se je med nas naselila negotovost.

V Ljubljani smo se ves ta čas zavedali, da mora življenje teči dalje in da kljub upoštevanju omejitev, povezanih z epidemijo, ne smemo dopustiti, da bi trpela kakovost bivanja naših meščank in meščanov. Ponosen sem, da smo brez panike, skupaj z javnimi podjetji in zavodi, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, poskrbeli za kakovostno in celovito oskrbo tudi v času najostrejših omejitev in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Niti za en dan ni zastal odvoz odpadkov, vseskozi smo skrbeli za nemoteno oskrbo z vodo, toploto in energijo, nemoteno so tekle tudi vse druge storitve Mestne občine Ljubljana. Posebno pozornost namenjamo najranljivejšim skupinam, otrokom, starostnikom in socialno ogroženim. Mnogi naši sodelavci so se izkazali s prostovoljno pomočjo. Žal pa je kar dvakrat zastal javni promet in celotno kulturno življenje.

Skupaj smo pokazali, da smo tudi v najbolj zahtevnih razmerah najboljši servis meščankam in meščanom in da smo lahko vzor vsakomur. Dokazali smo, da je Ljubljana zares solidarno, tovariško in strpno mesto, v katerem v medsebojnem spoštovanju in razumevanju različni živimo skupaj. V najtežjih trenutkih smo pokazali naše sočutje in pripravljenost pomagati. Velika hvala osebju UKC Ljubljana in Zdravstvenega doma Ljubljana, ki skrbi za naše meščanke in meščane.

Praznični december, mesec veselja, upanja in dobrih želja, je letos drugačen, kot smo bili vajeni, zato si želim, da še bolj kot prejšnja leta v ospredje stopijo glavne vrednote božično-novoletnih praznikov. Družina, toplina, povezanost, solidarnost, sočutje, tovarištvo, mir in medsebojno spoštovanje. Vse to izraža tudi praznična okrasitev Ljubljane, ki se letos osredotoča na ranljivost in trdoživost življenja. Želim si, da bi lahko izpeljali čim več decembrskih prireditev, s katerimi bi delili praznično vzdušje z meščankami in meščani. Seveda bomo pri vseh naših odločitvah spoštovali navodila Vlade RS in NIJZ, pri njihovem morebitnem izvajanju pa dosledno upoštevali vse predpisane ukrepe. Zavedamo se, da je zdravje vseh na prvem mestu. Tu sem izjemno ponosen na vas, drage Ljubljančanke, dragi Ljubljančani, ki se že ves čas vedete zelo odgovorno in samozaščitno, s čimer poudarjate naš skupni duh solidarnosti in sočutja.

Spoštovane meščanke, spoštovani meščani, želim si, da se otroci vrnejo v vrtce in šole, da ponovno začnejo voziti mestni avtobusi in ostali javni prevoz ter da se čim prej omogoči gospodarstvu, kulturi, športu in ostalim dejavnostim, da se vrnejo v ustaljene tirnice.

Želim vam mirno, zadovoljno, srečno in predvsem zdravo leto 2021! Naj bo leto novih začetkov, upanja in vere v lepšo prihodnost. S skupnimi močmi, povezanostjo, sočutjem, tovarištvom, solidarnostjo in strpnostjo bomo odločno zakorakali svetli prihodnosti naproti.

Srečno, draga Ljubljana!

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.